Söka jobb

Ett ord som beskriver den personliga assistentens roll är att han eller hon är en ”möjlighet” – en möjlighet för brukare att leva ett självständigt och självvalt liv.
Som personlig assistent utför man ett viktigt och ovärderligt arbete.

Assistentens huvuduppgift

Assistentens huvuduppgift som personlig assistent är att kompensera brukarens funktionshinder, vare sig det är fysiskt, psykiskt eller kommunikativt. Det innebär att man ska göra det som brukaren p g a sitt funktionshinder själv inte kan utföra eller orkar göra.

Assistentrollen innebär att arbeta i nära samspel

Brukaren ska själv kunna välja vad han eller hon vill göra utan att i förväg planera det. Den personliga assistenten måste kunna anpassa sig till brukarens behov, vanor och vilja. Assistentrollen innebär att arbeta i nära samspel med brukaren och dennes familj, på ett flexibelt och integritetsbevarande sätt. Det är dock viktigt att både brukare, familj och den personliga assistenten respekterar varandra. Man måste kunna vara flexibel och lite av en mångsysslare och även kunna sätta tydliga gränser och att kunna vara personlig utan att bli privat.

Du ska smälta in i brukarens vardag

Personkemin mellan brukare o assistent är viktig. Som assistent är din arbetsplats samtidigt brukarens hem. Som PA måste du visa stor respekt för brukarens behov av ett privatliv, samtidigt som din uppgift är att hjälpa och assistera. Du ska smälta in i brukarens vardag och göra saker på det sätt brukaren önskar eller själv skulle ha gjort.

Fixa Assistans på Arbetsförmedlingen

Om du är intresserad av att arbeta hos Fixa Assistans AB så är du välkommen att söka på platsbanken på arbetsförmedlingen.
Klicka här för att komma till Platsbanken

Information för dig som ska söka jobb

När du söker arbete hos oss på Fixa Assistans AB så begär vi alltid in ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret – LSS.
Klicka här för att ladda hem PDF-filen

KFO arbetsgivarförening

Medlem i KFO

Fixa Assistans AB är medlemmar i KFO arbetsgivarförening och därigenom avtal med kommunal. Det betyder att vi har avtalsenliga löner och kollektivavtal för alla våra anställda.
Läs mer om KFO här

Skicka in ditt CV


    Bifoga CV / Personlig brev här: