”Målet är att den enskilde får möjlighet att leva som andra.”

Fixa assistans

Juridisk rådgivning

Som enskild person kan det vara svårt och tidskrävande att sätta sig in i de lagar och regler som bestämmer vem som har rätt till personlig assistans. Vi på Fixa Assistans har både kompetens och erfarenhet i ämnet – och hjälper dig gärna med juridisk rådgivning.

Rådgivning och ombud

Vi erbjuder juridisk hjälp inom allt från att driva enskilda sakfrågor till rådgivning eller hjälp med att få igenom bistånd. Behöver du hjälp genom en hel process kan vi se till att ett ombud tar ansvar för alla myndighetskontakter och för att alla handlingar blir skrivna på ett korrekt sätt. Det innebär att du själv slipper att driva frågan mot myndigheter genom olika instanser.

Juridisk hjälp både vid nyansökningar och vid utökning

Alla ansökningar innehar sin unika person och historik. Därför krävs det också att varje fall bedöms, men som privatperson kan det vara svårt att sätta sig in i alla detaljer. Att då få juridisk rådgivning eller hjälp genom hela processen via ett ombud kan vara väldigt befriande. En jurist kan föra den enskilda personens talan och möta myndigheternas beslut på ett annat sätt än vad man som enskild privatperson ofta klarar av.

Fixa Assistans är ett familjärt assistansbolag med drygt 20 års erfarenhet av personlig assistans. Vi har hjälpt många nöjda kunder…

”Vi valde Fixa när vårt tidigare assistansbolag kändes för stort och opersonligt. Fixa är motsatsen till det – familjärt, flexibelt och med nära till beslut. Det är lätt att lita på Fixa och enkelt att diskutera när vi ibland har olika åsikter. De fokuserar till hundra procent på det de ska – trygga och glada brukare.”

Ralph och Mona Lerner