”Fixa finns där som ett starkt stöd och ser till att allt fungerar till 110 procent”

Intervju med John Lerner

Mitt namn är John Lerner, jag fick en svår skada vid förlossningen när moderkakan lossnade. På grund av syrebrist fick jag en bestående CP skada.

John Lerner

Jag kan därför inte gå utan sitter i rullstol och har allmänt svårt att röra mig då jag lätt får spänningar (spastisitet). Mitt tal är speciellt så man måste känna mig väl för att förstå vad jag vill. Kraven på människor som arbetar med mig eller bara umgås är väldigt stora då jag behöver tid och stor förståelse. Nu när jag blivit äldre har jag dessutom drabbats av en rad komplikationer som mage och mat situationer, trots allt detta är jag oftast positiv och glad.

Jag växte upp i Åre där jag hade en egen skoter och åkte skicart på vintrarna. Det blev svårt med avstånd och tungt i snön när jag blev äldre. Familjen flyttade till Olofström i Blekinge. Där bor jag i en egen lägenhet sedan tio år tillbaka och jag trivs bra. Här kan jag se mitt favoritlag i fotboll Mjällby på strandvallen och på vintern titta på Olofströms hockeylag, det tycker jag är väldigt roligt. Två dagar i veckan åker jag till Valjeviken i Sölvesborg på folkhögskolan, där träffar jag kompisar och lär mig allt runt om oss i världen och har nutidsorientering.

Jag hade under många år en stor aktör som assistanssamordnare. Bolaget blev bara större och mer opersonligt, där blev jag bara en i mängden. Jag bytte därför assistansbolag till Fixa Assistans, en lokal aktör med personlighet, lokalt nätverk, snabba beslut och en stark ledning i lagom storlek. Jag är helt beroende av min assistans och måste lita på att allt nära och även kringsysslor fungerar. Fixa kan man lita på! Jag värdesätter det arbetssätt som Fixa jobbar efter. Då familjen, assistenter och jag i samförstånd kan göra vardagen meningsfull och pålitlig.

Jag tillbringar mycket ledig tid i min och min systers fritidshus. En vecka på vintern åker jag till Åre och träffar gamla vänner samt åker skicart. Det ställs stora krav på ett assistansbolag som måste vara flexibla och förutseende när det gäller att planera mina aktiviteter. Fixa finns där som ett starkt stöd och ser till att allt fungerar till 110 procent. Jag och familjen är stolta och mycket nöjda med Fixa Assistans som vi alla är så beroende av.

Jag har fått hjälp av min pappa för att skriva ned den här intervjun.