”Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Vi vill ha låg personalomsättning och för att lyckas med det är det viktigt att våra medarbetare trivs.”

Fixa assistans

Ett viktigt och meningsfullt arbete

Som personlig assistent utför du ett viktigt och meningsfullt arbete – med stor betydelse för andra människors livskvalitet.

Just nu söker vi

Personlig assistent till en kvinna i Landvetter. (85%)

Personliga assistenter till en 30-årig kille i Mörrum. (94%)

Personlig assistent till en 30-årig kille i Karlshamn. (93%)

Personlig assistent till en flicka i Mörrum. (100%)

Jobba som personlig assistent

Vad innebär rollen?

Att vara personlig assistent innebär att du arbetar i nära samspel med brukaren och dennes familj, på ett flexibelt, omtänksamt och integritetsbevarande sätt. Huvuduppgiften för en personlig assistent är att kompensera för brukarens funktionsnedsättning – och alltså göra det som brukaren på grund av sitt funktionsnedsättning inte kan eller orkar göra själv. Det kan handla om allt från nöjen och fritidsintressen till mer vardagliga bestyr.

Det här innebär att brukaren har möjlighet att vara spontan och välja vad han eller hon vill göra utan att planera det långt i förväg. Som personlig assistent har du därför lätt för att anpassa dig till brukarens behov och önskemål.

Personkemin är viktig

Fixa Assistans strävar alltid efter att hitta de bästa kombinationerna av brukare och assistenter. Mycket avgörs av personkemin – det vill säga att det stämmer mellan er. Som personlig assistent behöver du kunna visa respekt för brukarens behov av ett privatliv, samtidigt som din uppgift är att hjälpa och assistera. Mycket av ditt arbete sker i brukarens hem, så det är viktigt att kunna smälta in i hemmiljön och på ett empatiskt sätt bidra till en trevlig och väl fungerande vardag.

Fixa Assistans som arbetsgivare

Den kompetens och erfarenhet som finns inom Fixa Assistans gynnar inte bara våra brukare. Den är också en stor fördel för våra medarbetare. På Fixa Assistans är vi ett glatt, trivsamt och familjärt gäng som bryr oss om och hjälper varandra. Vi vill ha roligt på jobbet och ser till att alla känner sig uppskattade och får möjlighet att utvecklas.

Det finns en anledning till att ha roligt på jobbet. För om vi som arbetar på Fixa trivs med arbetsmiljö, arbetskamrater och arbetsuppgifter – då tror vi att den glädjen smittar av sig på våra brukare och ger dem en ännu bättre tillvaro.

Medlem i Fremia
Fixa Assistans är medlem i Fremia arbetsgivarförening och har därigenom avtal med Kommunal. Det betyder att vi har avtalsenliga löner och kollektivavtal för alla våra anställda.

Fixa Assistans på Arbetsförmedlingen
Är du intresserad av att arbeta på Fixa Assistans är du välkommen att söka på platsbanken hos Arbetsförmedlingen. Klicka här för att komma till Arbetsförmedlingen

Utdrag ur belastningsregistret – LSS
När du söker arbete hos Fixa Assistans begär vi alltid in ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret – LSS.

Klicka här för att ladda hem pdf-filen.

Fixa Assistans har kollektivavtal med Kommunal!

Kommunal är ett fackförbund med en halv miljon medlemmar. De arbetar inom flera hundra yrken i kommuner, regioner och privat sektor. Fixa Assistans har självklart kollektivavtal för alla anställda.
Läs mer om Kommunal här.

Kommunal

Skicka in ditt CV

Fyll gärna i formuläret här intill och skicka in ditt cv till oss.
Då har vi dina uppgifter till hands när vi får behov av fler personliga assistenter.

Tillåtna filtyper .xls, .xlsx, .png, .jpg, .jpeg, .pdf, .doc, .docx, .rtf, .txt, .ppt, .pptx, .pages

”På Fixa Assistans är vi ett glatt, trivsamt och familjärt gäng som bryr oss om och hjälper varandra.”