Intervju med Carola Brorsson, brukare

Carola Brorsson - Brukare, Fixa Assistans AB

Jag heter Carola Brorsson och har en sjukdom som heter Reumattoid Artrit, med ett finare namn heter den Juvenil Chronichal Arthrit. JCA, jag fick min kära sjukdom när jag var tre i tre års ålder och hade börjat gå lite på mina ben och helt plötsligt hade jag ont i hela kroppen, utslag och feber på grund av mässlingen, som inte gav med sig i första taget. Utan höll i sig med all sin kraft länge. Därefter upptäcktes att diagnosen var Barnreumatism, JCA. De patienter som insjuknar i tidig barnsålder och i alla leder i hela kroppen, blir följden att det inte kan bli friskt barnet utan kommer att vara funktionsnedsatt under resten av livet. Det kan drabba ett fåtal leder i kroppen och sedan växa bort, men hos mig ville reumatismen stanna kvar.

Jag är väldigt tacksam och glad att jag fått leva med min sjukdom så här många år, den har lärt mig massor av olika slag: lära mig att “tampas” med sjukvården där man inte får vara sjuk för att orka med, det  är verkligen sant! Fått chansen att lära känna så mycket folk som är väldigt positivt för mig som är en så öppen person och vill gärna ha mycket folk i min vänkrets och vill gärna ha “full fart” i mitt liv.

Jag bor i Karlshamn och njuter i fulla drag av mitt liv och sedan Fixa kom in mitt liv har hela livet ändras till 100% mycket bättre!

Jag valde Fixa Assistans när jag haft kommunen ett flertal år som assistanssamordnare och var inte nöjd med deras sätt att hantera assistansen, man fick tjata och ringa dem och liksom kändes som om att jag fick be om allting hela tiden. Det fanns inga fria gränser, inom rimliga gränser, som Fixa har gott om. Den ekonomiska delen är uppdelat, det finns olika kassor som Fixa personalen har hand om fullt ut och nu är jag halv “arbetsledare”. Jag delar sysslorna med Fixas personal som är helt underbar och ställer upp och stödjer mig och mina assistenter. Även vid svåra stunder och lättare stunder. Fixa Assistans AB är med mig hela vägen och det betyder mycket att känna tillit.

Fixa är det bästa assistansbolaget, det är ett familjeägt företag där jag alltid känner mig väldigt väl bemött med alla frågor som kan komma upp och därmed känner jag mig trygg i det och kan tala om allt verkligen allt. Chefen Yvonne, Jeanette och Janne är Fixa för mig. De gör allt de kan minst 110%.

Jag ångrar inte en sekund att jag fick över till Fixa Assistans AB, det var inte ett så svårt val för mig att göra. Enda kravet jag hade innan övergången var att företaget skulle finnas i Karlshamn och ha kontor där. Jag vill inte ha det på annan ort, utan nära kontakt.

Fixa Assistans AB går jag i god för, det absolut bästa som hänt mig och min assistans – jag har ett liv numera som jag värdesätter till 100% och där mina älskade föräldrar  och träffar assisterna och tycker om dem. Tidigare träffades vi  inom familjen när de slutat för dagen.  Det var ingen bra period, tyvärr varade den i flera år. Familjerelationerna är ju något som jag vill hålla så mycket jag kan utanför assistansen, mina föräldrar är bara mina föräldrar, vi bildar en familj utan assistansen och med assistansen.

2012 var jag på resa i Cypern i två underbara veckor, då hade jag inte on någonstans i hela kroppen på grund av den underbara värmen. Som självklarhet ställde Fixa då upp med kostnaden för två assistenter. resa, mat och övrigt i två veckor i Cypern.  Jobba där med mig och jag var så glad och energisk och mådde bra när jag kom hem.  Den resan gjorde verkligen nytta i både kropp och själ. Pengar fanns sparade till att göra denna resa och att den blev verklighet trodde jag ju aldrig att den skulle bli! Men det blev den…

Vänliga Hälsningar
Carola Brorsson

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar så ska vi se hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig.

0454 – 397 25 (8-16)
info@fixaassistans.se